Search
Close this search box.
Een stapel duurzame betonblokken op een pallet.

Bouwblokken

Voor openbare, particuliere en civiele bouwwerken

Bouwblokken van Masterbloc vormen al decennialang een referentie in en ver buiten onze regio. Menig aannemer en bouwmaterialenhandelaar verkiest ze omwille van hun kwaliteit, innovatief karakter en uitzonderlijke druksterkte. 

 

Voortaan zijn deze ook verkrijgbaar in een CO2-negatief, circulair jasje. Hol, vol en met of zonder isolerende Climasono-korrels? Om te metselen of te verlijmen? Of liever als verdiepingshoge prefabwand? Wij bieden het allemaal en verzorgen op aanvraag ook speciale producties en kleuruitvoeringen. 

Soundblox

Akoestische metselblokken voor binnen en buiten

Onze Soundblox werden ontwikkeld in samenwerking met Soundless Acoustics, een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in het verbeteren van ruimte-akoestiek. Deze galmdempende en geluidsisolerende metselstenen zorgen al jaar en dag voor een optimaal akoestisch comfort in flatgebouwen, sporthallen, concertzalen, productieomgevingen, auditoria, enz. Vanaf heden zijn deze ook verkrijgbaar in Carbstone uitvoering, al dan niet in kleur en met of zonder natuurlijke rotswolvulling.

Meer informatie vind je op de website van Soundless Acoustics Intl.

Duurzame bouwstenen worden vervaardigd in een fabriek.
Op een bouwplaats wordt een betonnen muur gebouwd met duurzame Masterbloc bouwstenen.

Stapelblokken

Voor industriële, agrarische en infrastructurele doeleinden

Met de Carbstone stapelblokken van Masterbloc kunnen we op een snelle, veilige en kostenefficiënte manier zowel tijdelijke als permanente constructies worden opgebouwd voor eindeloze toepassingen in de landbouw, de industrie, de wegenbouw, enz. 

Het geheel unieke productieproces, waarbij de blokken geperst worden in plaats van gegoten, zorgt er in combinatie met de zuivere grondstoffen voor dat de blokken een langere levensduur en hogere brandweerstand hebben dan gegoten varianten.

Op dit moment onderzoeken wij de mogelijkheid om ook deze blokken met de Carbstone technologie te gaan produceren. Dit proces zit nog in de ontwikkelingsfase.

Masterwalls

Maximale efficiëntie, consistente kwaliteit

Met Masterwalls bieden we verdiepingshoge prefabwanden die semiautomatisch geproduceerd worden in een gecontroleerde omgeving. Ze zijn verkrijgbaar in zowel normale als isolerende Climasono uitvoering en worden met behulp van een kraan op de werf in positie gebracht, en vervolgens verbonden. Ook deze wanden zijn vanaf heden leverbaar met de Carbstone technologie.

Er wordt een gebouw gebouwd met duurzame bouwblokken.

Robbie Cobot

De Robbie cobot van Sagoma, een coöperatieve, hydraulisch aangestuurde kraan die intuïtief de bewegingen van zijn bediener volgt, en zodoende het zware werk overneemt. Neem contact met ons op voor meer informatie en beschikbaarheden.

Veel gestelde vragen

Vind je hier jouw antwoord niet? Aarzel dan niet om onze experts te contacteren.

Niets anders dan in een klassieke betonsteen. De samenstelling zal niet uit elkaar zetten ten gevolge van de boring. De CO2 blijft dus gevangen.

Absoluut, de steen slaat CO2 op en zal dit blijven doen. Dit betekent echter niet dat hij deze loslaat in de woning, wél dat hij steeds meer bindt en dus harder wordt.

Ja, ze voldoen aan alle dezelfde specificaties (zie technische fiche). Bovendien zullen Carbstones – wanneer ze in de buitenlucht geplaatst zijn – CO2 blijven absorberen waardoor ze nog verder uitharden en, bijgevolg, sterker worden.

De minimale uithardingstijd van de blokken bedraagt 24u, dit in tegenstelling tot traditionele metselblokken die 3 weken nodig hebben. De productietijd varieert steeds in functie van de ordergrootte. Neem contact met ons op voor meer informatie.